Dokumen mangsa insiden Myvi hanyut ditemui. Rupanya Bukan Orang Sembarangan.

 Dokumen mangsa ditemui tersangkut di reban ayam milik penduduk di Kampung Pomotodon, Inanam, petang semalam.- Foto NSTP/Juwan Riduan

Dokumen mangsa ditemui tersangkut di reban ayam milik penduduk di Kampung Pomotodon, Inanam, petang semalam.- Foto NSTP/Juwan Riduan

KOTA KINABALU: Dokumen milik salah seorang mangsa yang hilang dalam kejadian membabitkan Perodua Myvi di Sungai Kionsom, ditemui semalam.

Dokumen berkenaan ditemui tersangkut di reban ayam jam 3.30 petang berhampiran Kampung Pomotodon oleh penduduk kampung.


Anda Mungkin Berminat :


Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas, Agustavia Joe Guasi, berkata sebaik menerima maklumat awam, pasukan operasi terus ke lokasi untuk menjalankan pemeriksaan.

"Pasukan mencari dan menyelamat terus menjalankan operasi di sekitar kawasan penemuan itu namun masih gagal menemui mangsa.

"Pasukan bomba meneruskan lagi operasi hari ketiga di sepanjang sungai ini bagi mengesan sebarang petunjuk ataupun mangsa," katanya ketika ditemui selepas memberi taklimat kepada anggotanya sebelum memulakan operasi, hari ini.

Agustavia berkata, pencarian masih menggunakan tiga kaedah iaitu pencarian atas permukaan air, pencarian tebing sungai menggunakan unit anjing pengesan K9 dan selaman.

Dalam kejadian petang Jumaat lalu, mangsa Simon Sange Tupe, 68, dan Juning Maturun, 37, yang menaiki Perodua Myvi hanyut ke dalam sungai ketika cuba melalui jambatan di Jalan Kionsom Lama.

Operasi mencari dan menyelamat terus dilancarkan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) bersama pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Bagaimanapun, setakat ini hanya Juning Maturun ditemui terperangkap di dalam Perodua Myvi berkenaan pagi Sabtu lalu dan operasi mencari seorang lagi mangsa masih diteruskan.

     Sumber : Bharian

Catat Ulasan

0 Ulasan