BERKERAS INGIN NAK BELI R0K0K TIME KEDAI TUTUP, CADANGAN LELAKI INI BUAT PEKERJA KEDAI TERBABIT TERDIAM SEKEJAP

 

Kerajaan membenarkan waktu operasi beberapa sektor perniagaan antaranya kedai runcit dan serbaneka, dilanjutkan hingga pukul 12 malam sebelum ini. Ini untuk memudahkan orang ramai untuk membeli barang keperluan dan ada masa yang panjang supaya tidak terkejar-kejar serta membantu ekonomi peniaga-peniaga.

Tular baru-baru ini satu rakaman video yang menunjukkan seorang individu ingin membeli r0k0k di sebuah kedai/stesen minyak(tidak dapat dipastikan) semasa ‘closing time’ dimana mesin cashier atau post sudah ditutup.Pekerja terbabit jelaskan transaksi tidak dapat dijalankan kerna mesin post dan sistem sudah ditutup. Kejadian berlaku difahamkan sudah lebih pukul 12 malam.

Individu lelaki terbabit berkerss tetap ingin membeli r0k0k, dan cadangkan pekerja itu masukkan duit pada esok harinya, dimana dia akan serahkan duit itu kepada pekerja dahulu. berlaku sedikit perbalahan seperti dalam video dibawah ini.

VIDEO


rang ramai berikan pendapat masing-masing, ada bersetuju dengan lelaki itu dan sebaliknya. Namun apa yang pelik ialah macam mana individu lelaki ini boleh memasuki premis ini kalau sudah lebih pukul 12 malam. Mungkin ada penjelasan disitu.


Catat Ulasan

0 Ulasan